Marjolein coach

Wie is Marjolein?

Luisteren naar en samenwerken met je lichaam, zodat je contact kunt houden met de wereld om je heen en tegelijkertijd jezelf niet vergeet. Hoe doe je dat nu? Ik kan je vertellen dat het voor mij een hele ontdekkingstocht is geweest, die startte in 2009. Ik weet het nog goed, want ik lag 's nachts vaak wakker in bed, denkend aan alle werkissues die destijds mijn aandacht vroegen. Ik besloot me aan te melden voor een mindfulnesstraining. Van daaruit verdiepte ik me in yoga.

 

Ik kon me steeds beter ontspannen en ’s nachts lag ik niet meer wakker. Door meditatie leerde ik voelen wat mijn lichaam mij te vertellen had en verdwenen de oordelen over mezelf en anderen  steeds verder naar de achtergrond. Er ontstond meer ruimte om samen te werken met mijn lichaam. Ondanks deze samenwerking stapte ik op spannende momenten toch uit mijn gevoel en vertrok naar het denken. Door coaching en verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling leerde ik mijn eigen thema’s kennen en kon ik op spannende momenten waarnemen wat er in mijn lichaam gebeurde.

Dat wil niet zeggen dat er geen spannende momenten meer zijn, maar ik ga er anders mee om. Nu blijf ik via mijn adem wel in verbinding met mezelf en de ander. Zodat ik kan blijven luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. Doordat ik meer in verbinding sta met mezelf, maak ik bewustere keuzes. 

Na ruim twintig jaar actief te zijn geweest in Human Being Management en  dit een geruime tijd gecombineerd te hebben met het geven van yogalessen en het coachen van mensen, besloot ik om al mijn aandacht te geven aan het begeleiden van anderen in hun ontwikkeling.  


Zakelijk en privé ontmoeten elkaar op een mooie woonboerderij in Wageningen, waar ik met mijn partner Wim, onze hond Sima, kat Kodie en onze schapen leef. Op deze woonboerderij bevindt zich ook de yogastudio, waar ik binnen en buiten de yogalessen geef. Deze plek is meestal ook het startpunt bij de FreeRunning en de wandelcoaching; van hieruit vertrekken we richting de bossen.

Naast de nodige levens- en werkervaring, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. 

  • De opleiding Professioneel communiceren, verbinden met jezelf en ander bij Raafwerk
  • De opleiding lijfgericht coachen bij Raafwerk
  • De vierjarige yoga docenten opleiding  bij Samsara                  
  • De Master Cultuur, Organisatie en Management aan de VU
  • De HBO- opleiding Personeel en Arbeid aan de Hogeschool Saxion
  • Gecertificeerd voor de afname van DISC- en Drijfverenanalyse

In deze woord-Cloud staan mijn talenten/kwaliteiten. Deze zijn benoemd door mijn klanten. Meer weten hoe klanten mij hebben ervaren, ga dan naar mijn klantenverhalen.

“Je kunt goed luisteren, je straalt rust uit, je bent direct op een vriendelijke manier, je bent positief, professioneel en kunt mensen aan het denken zetten."

“Ik vind de wijze waarop jij invulling geeft aan de yogalessen erg prettig; je geeft veel aandacht aan aandacht en voelen wat er in je lichaam gebeurt, de verwondering over je ledematen en de acceptatie van je ademhaling. Dit doet mij ook denken aan de mindfulness lessen die ik aantal jaren geleden gevolgd hebt."

“Je hebt een combinatie van kalme uitstraling, intelligentie en kan heel snel zien en voelen hoe het bij een ander is of eruitziet. Je kan de vinger snel op de zere plek leggen door een combinatie van intuïtie, kennis en ervaring. Je hebt kennis van innerlijke processen en kan dat ook nog eens combineren in een coachsetting. Zonder dat je iets invult, inkleur of oordeelt. Dan ontstaat er veiligheid, creativiteit die niet aangeleerd is maar van binnenuit, uit jou komt. Je hebt een talent voor communicatie en verbinding met anderen. Je kunt wel coaching leren maar nog niet zijn en dat voelt bij jou wel zo. Ook jouw opmerking dat je het leuk vindt om te zien hoe een ander beweegt. Zoiets zit van nature in je en dan past dit vak je’."